PRS ammunta/lajiin tutustuminen

LaSa lajikirjoon hyväksytiin kevätkokouksessa PRS ammunta: https://www.ampumaurheiluliitto.fi/prs/lajiesittely/

Lajiin liittyvää toimintaa viritellään käyntiin seuraavasti:

PE 7.6.24: Infotilaisuus, missä lajin esittely. Infopaketin perään ammuntaosuus (.22LR) lyhyeen 25 m matkaan paperimaaleihin ja käydään läpi perusasioita. Paikka: Muukon Pistoolirata. Aika: klo 16.30 – 21.00. Yksi välikkö varataan mihin rakennetaan staget. Oma soveltuva piekkari (pultti tai puoliautomaatti) mukaan ja patruunat ( 50 kpl riittää). Alkuun pääsee ihan peruspienoiskiväärillä. Ammunnan tukipusseja voi ottaa mukaan myös. Aseen lainaaminen onnistuu tarvitaessa kyllä jos ei ole omaa. Safety flag pakollinen! Suojalasit ja kuulosuojaimet luonnollisesti pakolliset. Hyvä ladata itselleen valmiiksi ja tutustua ennakolta myös Lapua ballistics-applikaatioon, mitä tullaan käymään läpi.

SU 9.6.24: Ratapäivä Tyrrin ampumaradalla Utissa KouMAS:in vieraana. Klo 10 alkaen. Lisätietoja LaSa:n PRS-whatsapp-keskusteluryhmässä. Siirtyminen omilla kyydeillä. Kimppakyytejä voi tiedustella whatsapp-keskusteluryhmässä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse: jussi.suurinkeroinen at gmail com. Voit myös sähköpostin kautta tiedustella liittymistä whatsapp-ryhmään.

Sitovat ilmoittautumiset 5.6 menessä.

Ampujilla oltava voimassa oleva SAL lisenssi tai RES-turva.

Practicalin kesä Lappeenrannassa

Huomio Practical-ampujat! Sisäampumakausi päättyy, mutta ulkokausi tuo mukanaan uusia tuulia!

Sisäampumakausi lähestyy loppuaan huhtikuun lopussa, mutta ei hätää! Kesä tuo tullessaan maksuttomat practical-harjoitukset kaikille seuran turvallisille ampujille! Harjoituksia järjestetään torstaisin Muukon pistooliradalla toukokuusta syyskuuhun.

Osallistuminen on helppoa:

 • Riittää, että olet seuran jäsen ja sinulla on practical-turvallinen ampujan status.
 • Tarvitset myös lisenssi/vakuutuksen, jonka voit ostaa Suomisportin kautta.

Mitä radalla tapahtuu?

 • Perinteinen practical-viikkokilpailu pyörii radalla klo 18 alkaen joka torstai toukokuusta syyskuun loppuun. Paikalle tulleet ampujat rakentavat yhdessä pari stagea yhteen loossiin.
 • Uutena kokeiluna toinen loossi on varattu toiminnallisen ammunnan perusharjoitteluun. Täällä voit hioa esimerkiksi vetoa, liipaisua nopeampaan ammuntaan tai ampumista pienessä liikkeessä.
 • Paikalla ei ole varsinaista järjestäjää, vaan toimimme yhteisöllisesti. Voit kysyä vinkkejä kokeneemmilta ampujilta.
 • Seura tarjoaa paikat, taulut, timerit ja tabletin tuloslaskentaa varten.
 • Kisaaminen ei ole pakollista, mutta tuloksia voidaan laskea ja vertailla eri tavalla ammuttuja suorituksia.
 • Myös aseettomat ovat tervetulleita verestämään taitojaan. Aseen ja patruunat voi pyytää seuran practical whatsapp-kanavalta.
 • Jos et ole vielä Whatsapp-kanavalla, pyydä lisäämistä mukaan, jos olet seuran jäsen ja practical-turvallinen ampuja.

Muista!

 • Joka kuun viimeinen torstai on pistoolit KK-kilpailut, jolloin ei ole erillistä practical-treeniä.
 • Hyvän practical-ampujan rajana näissä kuukausittain järjestettävissä perustarkkuuskilpailuissa pidetään pistetulosta 250.
 • Seuran 5-9 stagen practical-kilpailuita pyritään järjestämään vähintään kerran kuukaudessa. Näistä kauden kisakalenteri vielä muotoutuu ja löytyy myös practiscoresta. https://practiscore.com/clubs/lappeenrannan_siluettiampujat_ry Seuraava kilpailu on 25.5. Miniriflellä.

Nyt on aika kaivaa esiin aseet ja suunnata Muukon radalle! Olemme varmoja, että tulet viihtymään ja kehittämään taitojasi.

Nähdään radalla!

Ammuntapäivä Heinolan 500 m radalla

Lauantaina 27.4 vietimme ammuntapäivän Heinolan 500 m radalla. Siluettiammuntaharjoittelua tulevia SM-kilpailujakin ajatellen ja myös vapaamuotoista ammuntaa pidempään matkaan. Sää myös suosi ja ei onneksi satanut tiskirättiä kuten aiemmin viikolla, vaan päin vastoin oli erittäin hyvä ammunnan kannalta. Kiitokset osallistuneille onnistuneesta päivästä ja kiitokset myös Heinolan ampujat ry:lle.

LaSa KEVÄTKOKOUS 25.4.2024 (PÄIVITYS 10.4/ASIALISTA)

Lappeenrannan Siluettiampujat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 25.4.2024 klo 19 Muukon pistooliradalla.

Käsitellään sääntömääräiset ja hallituksen esittämät sekä seuran jäsenten seuran sääntöjen mukaan esiin nostamat asiat.

Lehti-ilmoitus tulee Etelä-Saimaaseen 13.3.24

Täydennetystä esityslistasta informoidaan lähemmin viimeistään 10.4.24 mikäli käsiteltäväksi tulee muuta kuin sääntömääräiset asiat.

PÄIVITYS 10.4.2024/ KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kevätkokouksen sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään seuraavat hallituksen ja jäsenten sääntöjen mukaisesti vireille panemat asiat.

Jäsenet: jäsenet ovat ehdottaneet lisättäväksi seuran lajilistalle PRS-ammunnan, kasa-ammunnan ja mustaruutiammunnan.

Hallitus: Vuoden 2022 tilinpäätöksen hyväksyminen, toiminnantarkastajien lausunnon esittäminen, ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen asianosaisille.

t. Hallitus

Tammikuun kiväärikisa /Kuukausikilpailut

LaSa:n sisäiset kuukausikisat aloitettiin perinteisesti jo heti tammikuussa. Aiemmin viikolla oli pistoolikilpailu ja nyt launtaina oli tammikuun kiväärikisa.

Kiväärikilpailussahan ammutaan 10 + 10 kilpalaukausta ( max. 200 p) 100 m matkalle pystyasennosta ilman avustavia vaatetuksia tai muuta tukea. Tauluna on ns. 25 m pistooli koulutaulu 55 x 55 cm eli sama kuin pistoolikisoissa.

Tammikuun kiväärikisan tulokset foorumilla, mihin kuukausikisojen tulokset julkaistaan.

http://www.lasa.fi/phpBB3/viewforum.php?f=17

Pistooli- ja kiväärilajien seuraennätyksien ja kunkin vuoden parhaiden tulosten seuranta ja tilanne löytyy myös foormilta ( kirjaa pidetty vuodesta 2022 alkaen).

http://www.lasa.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=2049

Kiväärikisassa optisen tähtäimen sarjassa ennätys on toistaiseksi 179/200 ja rautatähtäimillä 170/200.

Tervetuloa seuramme jäsenille siis kilpailemaan kuukausikisoihin ja jahtaamaan uusia ennätyksiä. Kilpaileminen on ehkä sitä parasta harjoittelua ja hyvä mittari omalle kehittymiselle.

KINKKUKISA 2023 PIDETTIIN PISTOOLIRADALLA

Vaikka grilli olikin jäässä ja makkarat joutui jakamaan kotioloissa itse lämmitettäväksi, ammuttiin kinkkukilpailu suunnitellusti tänä vuonna pistooliradalla. Kaffetta oli kuitenkin tarjolla lämmikkeeksi.

Paras possujen metsästäjä löytyi, samoin kuin tonttujen kauhu. Kilpailun tulokset ovat foorumilla ”tulokset” osiossa:

http://www.lasa.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=2093&p=5314#p5314

KUTSU: SYYSKOKOUS ja pikkujoulut

Lappeenrannan Siluettiampujat ry syyskokous järjestetään LA 18.11. klo 18 Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Pelkkään kokoukseen osallistujien ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa kaikki jäsenet.

Syyskokouksen jälkeen on Lasan odotetut pikkujoulut, jossa päästään taas tapaamaan tuttuja sekä uusia tuttavuuksia rennommissa merkeissä! Myös jotakin yllätysohjelmaa on luvassa. Tila on varattuna klo 23 asti. Pikkujoulun tarjoilua varten pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 5.11.

Pikkujoulun ilmoittautumiset sekä maksu 25 € viimeistään sunnuntaina 5.11. Suomisportin kautta.  

Jokaiselle seuran jäsenelle on tullut tapahtumasta viesti Suomisporttiin. Viestissä on linkki tapahtuman ilmoittautumiseen. Suomisporttiin pääset kirjautumaan verkkoselaimella tai asentamalla puhelimeesi Suomisport-apin (kts. info.suomisport.fi). Jos viesti ei näy automaattisesti, niin katso se joko avaamalla puhelimen appi ja kurkkaa kirjekuoren kuvaa tai mene osoitteeseen suomisport.fi, kirjaudu sisään ja katso ruudun yläreunasta kohta VIESTIT. Suomisport pitäisi olla kaikille jäsenillemme tuttu, sillä sitä kautta olet maksanut tämän vuoden jäsenmaksun ja ostanut mahdollisesti lisenssejä.

Maksuun ja ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut ym. rahastonhoitajalle Mikko Savolainen, O4O 179 3919.

Illalliskortti sisältää ruoan lisäksi yhden vapaavalintaisen ruokajuoman. Myös ravintolan baari on auki koko tapahtuman ajan omakustannushintaan.

Kehruumestarin pikkujoulumenu:

Alkuruoka
Vuohenjuusto-porkkanakeittoa & nokkosöljyä (L, G)

Pääruoka
Petite Tender, broccoliinia, paahdettua perunaa & tummaa valkosipuli-punaviinikastiketta (L, G)

Jälkiruoka
Hunajakakkua, proseccosorbettia & puolukkamelbaa (L, G)
Jälkiruokakahvi / -tee